Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Οι γυναίκες στα πρώτα θύματα της κρίσης


Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της ακραίας νεοφιλελεύθερης διαχείρισής της στη ζωή των γυναικών βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής συνάντησης του Δικτύου Γυναικών (EL-FEM) της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι με τη συζήτηση επί των οργανωτικών θεμάτων.
Όπως ανέφερε εισαγωγικά η υπεύθυνη του τμήματος Γυναικών του ΣΥΝ Λίτσα Δουδούμη, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία “μιλούν" από μόνα τους: Στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2010, η ανεργία των ανδρών ήταν στο 13,5% ενώ των γυναικών στο 17,6%, τα όρια συνταξιοδότησης εξισώθηκαν προς τα πάνω στα 65 έτη και σύντομα αναμένεται να φθάσουν στα 67 ενώ η πλειονότητα των μερικά ή προσωρινά απασχολούμενων ανήκουν στο γυναικείο φύλο.
Με αυτά άλλωστε τα δεδομένα, αλλά και την ευρύτερη κατεύθυνση της Ε.Ε. που οδηγεί σε μεγαλύτερες ανισότητες εις βάρος “προνομιακά” των γυναικών, οι οποίες υφίστανται παράλληλα τις επιπτώσεις από την ιδεολογική - σαρωτική επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στις βασικές αξίες του φεμινισμού, αποτέλεσαν την αφορμή της διήμερης πολιτικής συνάντησης.

H συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου